Napi bulvár

Fincsi Pipi nyűgösen nyomta ki a telefont. Utálom, utálom, utálom suttogta bele a sötétbe, de csak halkan, nehogy a nagy bulvárkörforgásban éppen esedékessé vált szerelme, a punk énekes Pukkival Pukkasztó Pilu felébredjen, mert az általában késéshez vezetett.

On air

Hajnali műsor, nagy ész volt, aki kitalálta. Persze, elmagyarázták már sokszor neki, hogy a pórnép hajnalonként, míg készülődik, vagy már utazik dolgozni, szívesen hallgatja a sztárokat, és ő különösen kedvelt volt, hiszen általában soha nem értette Benemállapofája Péter poénjait, s ez igazi pluszt adott a műsornak.

Óvatosan felkelt, bekapcsolta a kávéfőzőt, aztán lezuhanyozott. A földig érő tükör előtt hosszasan szemlélte majdnem tökéletes testét. Próbálta elképzelni önmagát terhesen, mert Pipi titkos álma egy gyermek volt.

Egy gyermek, akit hároméves koráig tanítgathat arra, amit ő tud, hogy aztán kifogyva a tudományokból átadja azoknak, akik erre vannak kiképezve, hogy tovább okosítsák, ha lehet. Persze, tudta: mostani esedékes szerelme és saját intellektusa összeadva sem rúgna sokra, de Pipi bízott a véletlenben, abban, hogy miként vaktyúk is találhat szemet, úgy két 60-as IQ is összeadódhat, a gének kiszámíthatatlan összjátéka folytán.

Már természetgyógyászokhoz, jósokhoz, mentalistákhoz, és mentalistátlanokhoz is járt. Szerette volna, ha vágyott terhessége egyben új fejezet is lenne a karrierjében. Teherbe esni egyedi módon, terhesnek lenni és nem lenni. Néhányszor még templomba is elment, ám a Szentlélektől fogantatást számos bulvár előtti és bulvár miatti kalandjai, és Pilu csillapíthatatlan természete miatt elvetette.

Hallott valami mesterséges megtermékenyítésről is, ám a műveletet magát nem igazán tudta elképzelni, így ezt a lehetőséget inkább kihúzta a listáról. Persze, várhatna is, míg Pilu helyett valaki mást dob ki neki a bulvár szerelem rulett, de nem volt igazán kedve hozzá, úgy érezte, itt az ideje, hogy kezébe vegye a sorsát, hogy végre ne őt irányítsák, hanem ő irányítson.

Míg a taxiban ébredezett, próbálta továbbgondolni a dolgokat. Mi értelme egy egyértelműen Piluhoz köthető terhességnek? Nagyjából semmi, ellenben, ha kiderül, hogy több jelölt is van, az egyből megnöveli a hallgatottságot, nézettséget, olvasottságot, kibeszéltséget stb…

Néha történnek csodák, alkalomadtán még egy stúdió felé hajtó taxiban is bekövetkezhet a megvilágosodás. Két sarokra a rádiótól Pipi már pontosan tudta, mit kell tennie.

szex

Mikor Benemállapofája bejelentette őt, csak annyit mondott, most nincs jó kedvem, illetve nagyon is jókedvem van. Micsoda? Kerekedett el Péter szeme, nem volt hozzászokva kolléganője részéről ilyen bonyolult megfogalmazásokhoz. Már két hete nem jött meg, mondta Pipi és igyekezett úgy elpirulni, hogy a munkába induló hallgatók is érezzék az éteren keresztül az arcába tóduló vér melegét. Ó, ez a Pilu, ez bizony szerencsés fickó, felcsinált egy ilyen gyönyörű lányt. Lelkendezett Péterünk. Talán, igen, talán ő volt. Talán? Talán…

Pipi sokatmondóan lesütötte a szemét, amiből a rádióhallgatók csak egy pillanatnyi csendet érzékeltek. Egy töredéknyi némaságot, a duma és zene viharában.

Micsoda? – ordított föl Pilu, aki néha az ajtócsapódásra felébredve bekapcsolta a rádiót, hogy meghallgassa kedvese, hihetetlenül bugyuta, ám mégis rettenetesen szexi vihogását.

Micsoda? – ordította már a félig szétdúlt stúdióban ismét. Pipi remegve mutatott Benemállapofájára, aztán a hangmérnökre. A siker frenetikus volt. A fél ország hallgatta élőben a stúdió és néhány gyanúsított szétverését.

Pipit, Pilut és a péppé vert Pétert rögtön meghívták egy tényfeltáró békítő műsorba, ahol Pipi félénken gyanúba keverte az egyik termetes biztonsági őrt is, melynek következményeként Pilu is megvált pár fogától.

Az ország lázba jött. Kitől terhes Pipi, immáron ez volt a kérdés. A kormány kihasználva a keletkezett aktuálpolitikai űrt, azonnal gáz-, üzemanyag- és élelmiszer áfaemelésbe kezdett, amit a nép észre sem vett, hiszen folyamatosan Pipi gyermekének lehetséges apjáról szavazott háromszorosra emelt díjú sms-ben.

 

rádió

 

 

Az IMF meleg hangú levélben méltatta a kormány nagy piár ötletét, mellyel zökkenőmentesen fogadtatta el minden idők legbrutálisabb megszorító intézkedéseit.

Pipi egy ideig még élvezte a népszerűséget, átvette a magyar egyensúlyért érdemrend arany fokozatát, aztán annak rendje, s módja szerint egy nyűgös hajnalon virtuálisan elvetélt. A soha nem volt embrió elvesztése sokkolta a közvéleményt, melynek hatására az államadósság 20%-nyit csökkent.

Ezt már az állami televízió sem nézhette tétlenül, míg titkos frakciógyűlésen a politikusok kidolgozták a végső megszorítások rendszerét, a TV-ben elindult a nagy apakereső show. Az ország nemzőképes férfijainak színe java ringbe szállt, hogy elnyerhesse a Pipi gyermekének apja címet, s az ország megmenekült, a helyreállt költségvetési egyensúly és a média boom sarkalta GDP-növekedés folytán az unió legstabilabb országává vált.

Mindenki elégedett volt, csak Pipi panaszkodott néha nővérének a győztes szűnni nem akaró fokhagyma szagára.