Multiverzum

 

(Felfedezés, ami mindent megváltoztat. Megdönthetetlen bizonyítékok a párhuzamos világok létezésére)

A tudomány sokféleképpen fejlődhet, elméletek kidolgozása, kísérletek és természetesen a megfigyelés által. Most az elmélet és az elméletet igazoló megfigyelésből kifejlődött bizonyosságról olvashatnak itt. 

Nemrégiben találtam pár fotót, melyek egy állítólagos párhuzamos világban létező város néhány pillanatnyi feltűnését ábrázolták. Érdekesnek találtam a témát és kicsit utána olvastam a párhuzamos világok elméletének, és akkor hopp, beugrott. Rájöttem, hogy én magam is sokszor tanúja voltam már annak, hogy ezek a párhuzamos világok bizony léteznek. Mint ahogy arra is rájöttem, hogy ezt nálunk nem csak, hogy hivatalosan tudják, de napi szinten alkalmazzák is ezeket az ismereteket. Az úgynevezett magyar hatóságok mindenféle féreglyukak, csillagkapuk és egyéb hókuszpókuszok nélkül könnyedén közlekednek ezekben a dimenziókban. 

Most a teljesség igénye nélkül néhány bizonyíték. 

Az ellenőr hölgy éles szemmel veszi észre, hogy a kommunális hulladékba valaki, minő felelőtlenség, egy 7 cm hosszúságú fémharisnyás kábeldarabot dobott. Azonnal jegyzőkönyvbe is veszi, majd elindul át az udvaron vissza az irodába.

Most jön a dimenzióugrás, ami nem látható ugyan, de az ellenőr viselkedéséből kikövetkeztethető, ugyanis könnyedén átlépi az udvaron folydogáló patakocskát, mely habosan igyekszik az utcán lévő nyílt árokba. A folyócskában a zsírtalanító szerek által a lemosott ipari kenőanyagok és a felület előkészítését segítő foszfátok vannak. Ellenőrünk mindezt az anomáliát nem észleli, csak arra az egy pillanatra, míg átlépi a folyócskát magas sarkú cipőjében, és aztán szépen ringva halad tovább, az irodába, ahol a jegyzőkönyv egy példányát átadva, szóban is elmondja a kommunális hulladékba kerülő kábeldarab okozta környezeti veszélyt.

Az eset rég történt, de ma is előttem van az a könnyed lépés, és bizonyos, hogy semmiféle vizuális ráutalás nincs a dimenzióugrásra, mely a fentiekből mégis teljesen nyilvánvaló.

Más, hatósági ember észleli azt, hogy a tűzszakaszhatárt képező ajtó nem csukódik rendesen, márpedig a pár milliméternyi hézagon át a tűz bizony átterjedhet. Már látom is lelki szemeim előtt amint lángra kap 800 köbméternyi uszodavíz, aztán a lángoktól sercegve égni kezd a kőpadozat és a tűz egy pillanat alatt átszökik az ajtó résén. Beleborzongok a látványba. Aztán pár évvel és néhány dimenzióval arrébb senkinek nem tűnik fel, hogy a kapcsolószekrény elé polcot építettek és csak oldalazva lehet hozzáférni, mint ahogy az sem feltűnő, hogy a menekülési útvonalak el vannak torlaszolva. Itt a dimenzióugrást némi időugrás is kísérte.

Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen fontos talányt, mint a párhuzamos univerzum, nem csak felfedeztünk, de mindenkit megelőzve mi már használni is tudjuk.

Aztán itt van egy még dinamikusabb dimenzióanomália. Hatósági ember érzékeli, hogy egy gép védőburkolata nem megfelelően működik, ám valamiért nem veszi észre, hogy a körülötte járkáló dolgozók 90 százaléka az előírt védőcipő helyett kínai boltban vett edzőcipőt visel. A burkolatról ismét jegyzőkönyv készül, a cipők pedig háborítatlanul topoghatnak tovább abban a másik dimenzióban.

Még egy példa a múltból. Megállít a rend őre és kéri a forgalmi engedélyemet. Hirtelen nem is találom, mert pár órája vettem át a kocsit, még a fóliák is rajta vannak az üléseken. A rendőr is látja, hogy a kocsi zsír új és biztosan van műszakija is, de szépen kivárja, míg előkotrom az iratokat, aztán hosszasan tanulmányozza őket. 

A büntetést megúszom, bemegyek hát a szemben lévő presszóba meginni egy kávét. Közben figyelem a fakabátok tevékenységét. Elhalad egy rozsdás kék, majd egy még rozsdásabb sárga Zsiguli, rossz vasakkal megrakott utánfutókat húzva. A rendőröknek szeme sem rebben, miért is rebbenne, hiszen teljesen biztos, hogy ezek a járművek rendben vannak, vagy – és inkább ez a valószínűbb – megint bekövetkezett a dimenzióugrás. Bizonyosan ez a helyzet, hiszen érkezik egy újnak látszó Opel Astra és rendőrünk már legyez is. Sietnie kell, mert jön az újabb dimenzióvonat egy fekete 7-es BMW, majd egy 8-as Audi képében. Rendőreink egy Golf alkotta kisvasúton térnek vissza világunkba.

Nem sorolom tovább. Mivel ez itt nem egy tudományos értekezés, ezért úgy gondolom, ennyi példa is elég ahhoz, hogy megállapíthassuk, léteznek bizonyítékok a párhuzamos világegyetemekre és büszkék lehetünk arra, hogy hatóságaink bírják ezeket az ismereteket, és mint látjuk – szigorúan a mi érdekünkben – nem félnek használni őket.

Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen fontos talányt, mint a párhuzamos univerzum, nem csak felfedeztünk, de mindenkit megelőzve mi már használni is tudjuk.
Nem véletlenül lett az innováció korunk egyik legtöbbet ismételt szava mifelénk.